Monday, May 7, 2007

Giliran Ummu Hadhari Hina Hudud & Islam..

Maka terbuktilah bahawa Islam Hadhari adalah mazhab baru ciptaan UMNO sebenarnya? Jika tidak, masakan para pemimpin UMNO sewenang-wenang dibiarkan mempersendakan hukum Allah?. Inilah yang harus kita persoalkan tentang ajaran Islam Hadhari ini sebenarnya.

Terbaru bekas penceramah bebas yang sudah tersohor di negara kita, bahkan di rantau ini iaitu Dr.Mashitah Ibrahim secara terang-terangan telah menghina Hukum Hudud dikhalayak ramai.

"Tolong Pak Lah, tolong kalau tak siapa lagi..... kalau curi tangan kanan potong, curi tangan kiri potong, pah tu nak potong kaki..nak curi lagi dengan mulut.......kan baik bgi kerja... "

Inilah petikan motivasi UST.DR.Mashithoh, yang dok melopong kat depan tu pakai ketayap putih ada...eee. Majlis apa ni, bacul belaka. Beliau telah terang-ternag menghina Nabi dan Islam, Allah berfirman:

وَالسَّارِقُ وَالسَّارِقَةُ فَاقْطَعُواْ أَيْدِيَهُمَا جَزَاء بِمَا كَسَبَا نَكَالاً مِّنَ اللّهِ وَاللّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ

"Dan pencuri lelaki dan pencuri perempuan maka potonglah tangan mereka sebagai satu balasan dengan sebab apa yang mereka telah usahakan, (juga sebagai) suatu hukuman pencegah dari Allah. Dan (ingatlah) Allah Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana.
Al-Maidah :30

Dan Dr Mashitoh dengan beraninya menentang ayat Allah di atas.

Sila dengarkan klip video ini:
ummu hadhari.http://www.youtube.com/watch?v=SmGoTY4TB2g"

Beliau bukan sahaja memperlekehkan dan mempersendakan hukum Allah itu, malahan beliau turut membandingkan dengan hukum hudud dengan hukum ciptaan manusia yang baginya adalah lebih "perfect".
Beginikah mentaliti yang terdidik dalam jiwa seorang bergelar "Ustazah" yang selama ini disanjung dan dipuja oleh sebahagian besar umat Islam di negara ini?.

Beliau yang kini merupakan Ahli Parlimen Baling, dan telah diangkat menjadi Setiausaha Parlimen di Jabatan Perdana Menteri merupakan salah seorang tokoh agama terkenal yang telah "dibeli secara tunai" oleh UMNO untuk menentang pengaruh tokoh-tokoh agama terkenal yang kebanyakkannya telah menyertai parti pembangkang terutamanya PAS.

Justeru itu, sebagai memprotes kenyataan biadap Dr.Mashitah ini marilah kita sama-sama menghantar memorendum secara peribadi supaya beliau menarik balik kenyataan tersebut dan bertaubat kepada Allah terhadap apa yang telah beliau ucapkan itu. Sesungguhnya sebagai umat Islam yang pernah menyanjung beliau selama ini, kita merasa amat terhina dengan kenyataan biadap beliau itu.

Marilah kita sama-sama menghantar memo kepada beliau, semoga beliau insaf diatas apa yang berlaku ini. Sila hantarkan memo anda kepada beliau di alamat :-

YB Datuk Dr. Mashitah Bt Hj. Ibrahim
Setiausaha Parlimen di Jabatan Perdana Menteri
Aras 3, Blok Barat, Bangunan Perdana Putra
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
62502 PUTRAJAYA.
atau menerusi E-mel kepada mashitah@pmo.gov.my

No comments: