Saturday, May 17, 2008

Sukan Pasti Merbok 2008 Padat dan Meriah

Walaupun digemparkan dengan kematian seorang guru Pasti, semua acara dapat dilaksanakan dengan lancar dan meriah. Beberapa acara terpaksa dipercepat dan disingkatkan masa selain acara guru dan acara khas untuk waris yang dibatalkan untuk menjimatkan masa.
Antara acara yang dipertandingkan adalah bolasepak, bola jaring, lumba lari 50 meter, tarik tali, bawa bola pingpong dalam sudu dan kerusi berirama.
Acara bolasepak yang disertai 12 pasukan berjaya menarik minat penonton yang menyaksikan aksi pemain cilik yang amat menghiburkan. Bola jaring yang belangsung serentak turut menerima sorakan walaupun Cuma 5 pasukan yang mengambil bahagian.
Acara tarik tali juga mencuri tumpuan dengan gelagat ibu bapa yang begitu bersemangat memberi sokongan kepada anak-anak mereka beradu tenaga. Acara-acara lain seperti biasa mendapat perhatian semua yang hadir kerana melihat aksi kanak-kanak memang sesuatu yang sungguh menggembirakan.
Program yang dimulakan dengan acara perbarisan diikuti bacaan ikrar dn doa wehdah diketuai oleh wakil pelajar dari Pasti Al Ilmi, Taman Bandar Baru Sg Lalang. Majlis dirasmikan oleh Ustaz Zahir Ghazali, Ketua Pemuda PAS Merbok.

Berikut adalah keputusan penuh Sukan Pasti Merbok 2008,
1. Bola Sepak : Pasti Al Ilmi
2. Bola Jaring : Pasti Al Ilmi
3. Lumba Lari 50 meter
a. Lelaki : Pasti Raudhatul Jannah
b. Perempuan : Pasti Raudhatul Jannah
4. Lari Bawa Bola dalam sudu
a. Lelaki : Pasti Nurul Firdaus
b. Perempuan : Pasti Nurul Firdaus
5. Kerusi Berirama
a. Lelaki : Pasti As Syamil
b. Perempuan : Pasti Al Muslim
6. Tarik Tali : Pasti As Syamil
7. Perbarisan Terbaik : Pasti Nurul Firdaus
8. Juara Keseluruhan : Pasti Al Ilmi

Upacara penyampaian hadiah disempurnakan oleh Ustaz Zahir Ghazali dan majlis ditamatkan dengan sempurna pada jam 1.15 tengahari.
Jabatan PASTI Kawasan Merbok mengucapkan syabas dan tahniah kepada yang berjaya, dan terima kasih kepada semua yang memberi kerjasama dan membantu menjayakan Sukan Pasti Kawasan Merbok 2008.

No comments: