Thursday, June 23, 2011

UST FADZIL DALAM INGATAN

Hari ini genap 8 tahun pemergian almarhum Ust Fadzil Noor. Ust Fadzil telah menuju ke tempat rehat di sisiNya pada 23 Jun 2002, di Unit Rawatan Rapi, Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia pada jam 10.30 pagi.
Jenazah pejuang sejati ini telah disemadikan di bumi barakah Muassasah Darul Ulum, Pokok Sena, Kedah. Tempat ini menjadi pilihan kerana telah diwasiatkan oleh almarhum sendiri.

Sudah pastinya tidak ada ahli PAS yang tidak merindui Ust Fadzil. Muktamar PAS Pusat yang baru sahaja berlangsung awal bulan lalu, sentiasa mengingatkan para perwakilan dan para hadirin kepada semangat dan jasa almarhum.

Himpunan BERSIH yang bakal berlangsung 9 Julai nanti juga mengingatkan kita kepada almarhum. Ust Fadzil juga sentiasa bersama dengan ahli dan penyokong PAS dalam setiap demonstrasi aman yang telah diadakan sebelum ini jika beliau tiada keuzuran.

Untuk menyingkap kembali sejarah hidup dan kisah-kisah perjuangan beliau, ia pasti akan menyentuh jiwa setiap ahli PAS yang sedang menyambung perjuangan yang telah ditinggalkannya.

Ingatan terhadap almarhum Ust Fadzil tak pernah luput dari ingatan dan jiwa para pejuang Islam di Malaysia.

Doa kami, semoga ustaz terus damai di sana. Kami akan menyusul ustaz setelah perjuangan kami di sini diterima oleh Rabbul Jalil.

No comments: